miercuri, 14 martie 2012

Orasul cu un singur locuitor, care este primar si vanzator la magazin. Ce urmeaza dupa pensionare

stirileprotv.ro Este cel mai mic oras din Statele Unite, dar foarte celebru, si va fi scos la licitatie luna viitoare. Buford, din statul Wyoming, si-a castigat faima pentru ca a fost, pana de curand, orasul cu un singur locuitor.

Insa acesta, Don Sammons, a anuntat ca se pensioneaza si se muta. Don, care este si primarul orasului, este propriul sau angajat la magazinul pe care il are in oras.

Don Sammons s-a mutat in Buford in anul 1980, iar zece ani mai tarziu si-a cumparat magazinul. Sotia lui a murit acum 16 ani, iar pana acum patru ani in oras a locuit si fiul barbatului.

Don Simmons a spus ca a lucrat cate zece ore pe zi in magazinul sau. Desi este singurul locuitor din oras, el nu a fost si singurul client al magazinului. In timpul verii, orasul este vizitat de aproximativ 1.000 de turisti pe zi, numarul acesta scazand la 100 iarna.

“Am trait foarte bine aici impreuna cu familia mea”, a spus Simmons. Totusi, viata in Buford nu este simpla. Orasul este situat la o altitudine mare, iar temperaturile sunt neprietenoase.

Licitatia va avea loc pe 5 aprilie, iar pretul de pornire este de 100.000 de dolari. In aceasta suma intra magazinul, casa lui Simmons, o statie de combustibil, un garaj, terenul.

Orasul a fost infiintat in 1866, de muncitorii care lucrau la constructia drumurilor. Populatia lui a ajuns la 2.000 de locuitori.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu