sâmbătă, 3 martie 2012

Laser tag si terapia de cuplu

Daca tu si partenerul tau de viata aveti un stil activ de viata, ati putea lua in considerare laser tag drept o sursa destul de buna distractie. De fapt, jocurile competitive sunt foarte apreciate de cupluri, chiar si de parteneri casatoriti de zeci de ani, asa aceste jocuri laser s-ar putea dovedi o alternativa la indemana pentru distractie, mai ales daca te afli in Bucuresti, unde te poti duce oricand la Laser Mega zone, o laser tag arena care-ti va oferi distractie garantata la preturi accesibile.

De fapt, aceste activitati aparent conflictuale sunt o metoda buna pentru cupluri sa rezolve probleme care-n viata de zi cu zi nu sunt abordate. Fiecare cuplu, mai ales dupa cativa ani de relatie, intampina probleme de comunicare, multe tensiuni fiind acoperite de politete sau chiar nepasare, cand de fapt ar trebui abordate. O metoda buna de a le “pune pe tapet” e de a le aborda, metaforic intr-un fel, intr-un joc de tip laser tag sau paintball.

O tura buna de “impuscaturi” poate fi foarte utila pe termen lung, resetand practic situatia emotionala dintre parteneri si chiar aducand putina pasiune intre ei. Acest scenariu se refera la cuplurile care au probleme care trebuie abordate, dar exista si cupluri care, pe de alta parte, sunt la inceput si trebuie sa-si “cimenteze” relatia. Si acestia se pot relaxa cu o partida de laser tag, dar aflandu-se in aceeasi echipa. Aceste jocuri cu laser dezvolta un spirit de echipa foarte puternic, fiecare jucator fiind dispus (sau macar sa ia in considerare) la sacrificiu pentru echipa si colegi. Astfel, doi parteneri pot invata ce e devotamentul si loialitatea, iar faptul ca te poti baza pe partenerul tau chiar si intr-un joc cu pistoale laser e o dovada ca vei avea pe cineva alaturi dispus sa te ajute si in problemele de zi cu zi.

De fapt, s-a dovedit ca jocurile pot avea un efect benefic asupra vietii de cuplu, pentru ca multe dintre mecanismele jocurilor (munca in echipa, empatia, spiritul de sacrifiu etc) vor fi necesare si in timpul vietii de cuplu. Revenind la laser tag, aceasta activitate e una foarte apreciata mai nou, chiar si in Romania, pentru ca nu presupune cunostinte anterioare, e complet inofensiv de practicat, avand jucatori cu varste intre 7 si 77 de ani la nivel mondial, iar Romania vine tare din urma.

Jocul e foarte simplu: participantii sunt impartiti in doua tabere, fiecare jucator primind un pistol laser si un harnasament. Nu te speria, pistoalele nu cauzeaza vreo rana sau durere, ci razele laser comunica doar cu receptorul de pe echipament. In functie de tipul jocului, fiecare participant are un numar de puncte la inceput (sa spunem 10), iar cu fiecare punct pe care-l pierzi (cand esti nimerit), echipa ta pierde un punct. Apoi, la final se contabilizeaza punctele castigate si pierdute si se determina castigatorul.

 Intreg sistemul e automat, astfel ca nu poate fi nimeni acuzat ca triseaza, iar jocul nu prespune niciun fel de contact fizic intre jucatori si de fapt niciun motiv pentru care sa se ajunga la agresiuni. Jocurile de tip laser tag sunt o solutie curenta si pentru petreceri pentru copii, care pot avea astfel parte de aniversari laser cu adevarat spectaculoase.  


laser tag arena, jocuri cu laser

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu