duminică, 25 martie 2012

Luni seara se decenerneaza Oscarurile romanesti. Cinci pelicule, in cursa pentru cel mai bun film

stirileprotv.ro O singura zi ne mai desparte de cea de-a 6-a editie a Oscarurilor romanesti. Gala Premiilor Gopo va reuni maine seara cei mai importanti regizori, scenaristi, actori, producatori si distribuitori de film din tara.

Cu totii spera sa obtina macar unul dintre cele mai importante trofee ale cinematografiei romanesti.

Cinci lungmetraje se bat pentru cea mai importanta distinctie a cinematografiei autohtone, premiul Gopo pentru "Cel mai bun film". Este vorba despre "Aurora", "Crulic - drumul spre dincolo", "Din dragoste cu cele mai bune intentii", "Loverboy" si "Periferic".

Regizorul anului 2011 va fi ales dintre Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Bogdan George Apetri si Catalin Mitulescu.

Printre nominalizatii pentru actorul anului 2011 intr-un rol principal ii gasim pe Bogdan Dumitrache, Alex din filmul "Din dragoste cu cele mai bune intentii", pe Cristi Puiu, cu rolul Viorel din "Aurora" si pe Vlad Ivanov, interpretul lui Emilian Velicanu din "Principii de viata".

La categoria rol principal feminin se vor infrunta Ada Condeescu, sau Veli din "Loverboy, Ana Ularu "- Matilda din Periferic si Natasa Raab, care a jucat rolul mamei in pelicula "Din dragoste cu cele mai bune intentii."

Nu vor lipsi desigur nici distinctiile speciale.

Premiul Publicului, acordat filmului autohton cu cel mai mare succes de box office, revine anul acesta productiei MediaPro Pictures "Nasa", care a fost urmarita de aproape 27.000 de spectatori. Tamara Buciuceanu-Botez va obtine un Gopo pentru Intreaga Activitate, iar Iurie Darie Premiul pentru Intreaga Cariera.

Gala Premiilor Gopo, prezentata de Andi Moisescu si gazduita pe covorul rosu de Amalia Enache si Mircea Solcanu, va fi transmisa maine, de la ora 19 pe ProCinema si on-line, pe www.voyo.ro si premiilegopo.ro. Romanii de peste hotare vor putea urmari Gala la ProTV Internaţional, in 31 martie si 1 aprilie, de la ora 23 si 30 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu