sâmbătă, 31 martie 2012

Aproape de o tragedie. Sute de proiectile active descoperite langa Bucuresti

stirileprotv.ro Doar o minune a facut ca o tragedie de proportii sa nu se produca in sudul Bucurestiului. Sute de proiectile active, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, au stat depozitate ani de zile sub gramezi de metal, intr-un centru de colectare.

Reprezentantii societatii spun ca ar fi ajuns acolo de multa vreme, dar nu pot explica de ce nu au fost predate indata autoritatilor.

O simpla atingere ar fi putut detona unul dintre proiectile. Iar atunci ar fi explodat toate cu o forta colosala. Nimeni nu poate estima ce pagube ar fi facut, dar cu singuranta pericolulul nu trebuia trecut cu vederea.

Reprezentantii societatii spun ca proiectilele fac parte dintr-un lot mult mai mare descoperit in urma cu cativa ani si ca la vremea respectiva au fost luate o parte. Restul au fost descoperite la o curatenie de primavara.

Situat pe soseaua de centura a Bucurestiului, centrul de colectare are in imediata vecinatate locuinte si sedii de societati. Mai mult, in apropiere functioneaza si o benzinarie. Toate puteau fi afectate de o simpla miscare gresita.

De cand sunt acolo aceste proiectile? De ce nu au fost predate pana acum autoritatilor? Si cine si-a asumat riscul sa poate ucide involuntar zeci, poate sute de oameni? Sunt intrebari care deocamdata nu au si raspunsuri.

Cert este ca puterea de distrugere a proiectilelor era colosala. Stateau stivuite unul peste celalalt, sub tone de fier vechi si ar fi ramas acolo mult si bine poate daca nu ar fi fost proverbiala curatenie de primavara.

Politia Bucuresti incearca acum sa afle cine poate fi tras la raspundere..

Toate proiectilele au fost depozitate in conditii de maxima siguranta in Poligonul din Clinceni al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si vor fi detonate controlat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu