Cazare si turism in Busteni
Romanilor le place consecventa. Valea Prahovei este o atractie turistica, in special pentru bucuresteni, inca din anii `20. Loc de retragere la racoarea muntilor pe timp de vara si partii generoase iarna. Castelul Peles, conacul lui Enescu, dar si fotografi cu mari personalitati ai epocii interbelice aflati la schi aici sau numeroasele opere literare memorialistice care mentioneaza aceste locuri, arhitectura specifica, toate sunt argumente si parte a istoriei locului.
Libertate si adrenalina
Este clar, pecetea Busteniului este peretele Caraimanului. Vestita Fisura Albastra, dar si alte trasee care, in timp si-au castigat un prestigiul aparte, alcatuiesc raiul alpinistilor. Dar crucea de pe varful Caraiman nu este cucerita doar de alpinisti. Alti solitari, indragostiti de adrenalina si de sentimentul libertatii absolute oferite de plutirea intre cele doua lumi, survoleaza in zilele insorite si fara curenti de aer prea vijeliosi cea mai inalta cruce din Romaina. Parapantistii, caci despre ei este vorba, coloreaza cerul cu aripile lor multicolore, rasfrangandu-si umbrele pe maretul perete de stanca.
Oferte de cazare
Toti acestia, dar si simpli iubitori ai muntelui, coboara obositi, dar cu inimile pline inapoi, in Busteni, cautand un loc de odihna si de reculegere. Posibilitatile de cazare in Busteni sunt foarte diverse. Numeroase pensiuni isi imbie potentialii clienti cu oferte. Poate este unul din putinele domenii mioritice unde concurenta chiar functioneaza. Dar simpli turisti, nedeprinsi inca cu ale muntelui, sunt interesati in primul rand de posibilitatile de cazare. Daca in acestea sunt incluse si ceva programe mai mult sau mai putin sportive, cu atat mai bine. Un sfat: nu va lasati in seama celor de la pensiune. De cele mai multe ori va vor recomanda simple plimbari in jurul pensiunii, motivand ca ei nu se ocupa decat de cazare.
Trasee pentru toate anotimpurile
Cum iarna toate potecile de abrupt sunt inchise, raman obiectivele turistice din apropiere care sunt oricum accesibile oricui si nu necesita echipamente speciale.
Cabana Gura Diham este unul din aceste obiective. Durata necesara parcurgerii traseului este de 45 de minute. Un alt obiecti, de data aceasta istoric, este muzeul Peles. Daca luati trenul pana la Sinaia, veti ajunge in fata portilor palatului regal in mai putin de o jumatate de ora. Pentru cei mai piosi, manastirea Caraiman poate oferi un refugiu corespunzator. Durata: din nou sub o ora. Primul traseu care depaseste bariera unei ore este cel care va va conduce la cabana Poiana Izvoarelor. Bineninteles, este un traseu ceva mai solicitant, dar va asiguram ca merita efortul. De la cabana Poiana Izvoarelor putem continua pana la Pichetul Rosu, admirand varfurile si platoul Bucegilor care se profileaza deasupra. Restul traseelor deja se adreseaza celor cu ceva conditie fizica, fiind recomandate pentru anotimpul cald. Oricum acestia vor veni cu temele facute si nu vor zabovi la pensiune mai mult de o noapte pentru o eventuala aclimatizare.
Dincolo de pensiune...
...intram in Parcul National Bucegi. Dincolo de regulile bunului simt, care ar trebui sa oblige pe oricine sa se comporte decent si sa ocroteasca natura, in acest spatiu exista un regim normativ special aplicat de rangerii parcului si de jandarmi montani. Informati-va in prealabil asupra tuturor acestor reguli. Ca un sfat suplimentar: atentie la ursi. Chiar daca in general nu sunt periculosi, nu uitati ca sunt imprevizibili si incercati sa nu ii surprindeti sau sa ii amenintati in vreun fel.
cazare busteni, pensiune busteni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu