joi, 22 martie 2012

Excesul de incredere costa bani grei. Au simtit-o pe pielea lor cel putin 120 de persoane

Clujenii au crezut in promisiunile unui italian, care le-a spus ca le va oferi locuri de munca bine platite in peninsula. Oamenii i-au dat, de buna credinta, cate 50 de euro avans, dar cand sa semneze si contractele, s-au trezit cu ochii-n soare.

Pagubitii au aflat despre ofertele nemaipomenite de munca de pe internet. Italianul avea, chipurile, o firma de intermedieri cu sediul in comuna Floresti, de langa Cluj, si facilita joburi sezoniere in hoteluri de lux si localuri din Italia.

Dornici de slujbe platite cu cel putin 1.000 de euro pe luna, oamenii s-au intalnit pentru inceput cu intermediarul la adresa din Floresti, unde i-au platit avansul. A fost prima si ultima data cand l-au vazut pe italian. Cand au revenit sa incheie contractele, casa era goala. „I-am dat cate 50 de euro de persoana. Cand am venit aici i-am adus acte. Ne-a spus ca atunci cand ajungem acolo ti se fac analize medicale si tot ce trebuie. Necalificatii primeau 1.000 de euro pe luna, iar cei care stiau si limba italiana, considerati calificati, peste 1.000 de euro”, spune una dintre pagubite.

Unii dintre pagubiti si-au lasat de izbeliste si slujbele actuale pentru visul italian. Disperati, au chemat politia. Politistii nu au putut decat sa le promita oamenilor ca vor incerca sa dea de urma italianului care i-a pagubit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu