vineri, 13 aprilie 2012

Sfaturi pentru cumpararea de piese auto

Cumpararea de piese auto pentru o masina noua sau folosita e un proces care cere destul de multa atentie. Exista foarte multe locuri de unde puteti achizitiona astfel de componente, dar e esential sa alegeti cea mai buna varianta, ata din punct de vedere economic, cat si din punctul de vedere al suportului de lunga durata pe care vi-l ofera respectivul dealer. Pana la urma, e vorba de o investitie majora, pentru ca daca piesa respectiva nu da performanta pe care o doriti, urmarile pot fi nu doar neplacute, ci chiar tragice. Nu ne place sa ne gandim la astfel de lucruri, poate, dar trebuie sa intelegem ca o piesa care da rateuri poate face diferenta dintre viata si moarte uneori. De aceea, nu trebuie judecat doar cu buzunarul cand cumparam o piesa noua pentru masina, mai ales daca e vorba de o componenta esentiala.

In mod ideal, fiecare comparator de piese auto are niste cunostinte minime de mecanica auto, astfel incat veti putea sa intelegeti ce inseamna o bujie, o planetara si va fi mai usor sa alegeti tipul necesar. Desigur, nu e obligatoriu, si cu putina cercetare online, puteti sa va puneti la punct destul de repede cu meandrele cumparaturilor de componente si accesorii auto. In ceea ce priveste piata romaneasca, exista multi importatori de accesorii auto si piese, asa ca exista de unde sa se aleaga piese de calitate. Oricum, este recomandat sa duceti masina la un mecanic, care sa va faca o estimare realista legata de toate componentele pe care trebuie sa le schimbati.

  • Diferenta dintre piese originale si stoc. OEM (Original Equipment Manufactured) se refera la component originale produse de companiile care construiesc si masini. De exemplu, piese OEM produse de BMW pentru masini BMW si asa mai departe. Aceste piese sunt de obicei de calitate superioara si evident se potrivesc cu anumite modele de masini. Piesele de stoc sunt produse de diverse companii si vin ca o alternativa a pieselor originale. In principiu, si aceste piese au o calitate decenta, dar in masura in care e posibil, e recomandabil sa achizitionati piese si accesorii OEM. Totusi, trebuie sa aveti in vedere faptul ca piesele OEM sunt mai scumpe, din ratiuni de distributie si costuri de marketing.
  • O estimare de calitate e esentiala. Masinile trebuie duse la un service sau la un mecanic autorizat pentru o estimare. In functie de ce va spune mecanicul, veti sti cat va trebui sa platiti si ce tip de piese trebuie sa cumparati. Daca puteti merge la un mecanic recomandat de cunoscuti, sa faceti asta- e foarte important ca problemele masinii dumneavoastra sa fie judecate corect. Altfel, va trebui sa duceti masina din nou la verificari si poate sa schimbati alte piese. Sau, si mai rau, faptul ca unele componente sau accesorii defecte nu au fost inlocuite la timp pot duce la distrugerea unor piese perfect functionabile. De asemenea, sa cereti mereu toate actele disponibile si piesele schimbate pentru a fi sigur ca toate modificarile facute masinii dumneavoatra au fost cele corecte. In ultimul rand, daca nu sunteti presat de timp, e foarte util sa primiti mai multe estimari, din partea mai multor mecanici sau ateliere de incredere, pentru a putea gasi cea mai buna oferta din toate punctele de vedere.
  • Speram ca veti gasi aceste sfaturi utile in cautarea unor piese si componente de schimb pentru masina dumneavoastra.


    huse auto, huse auto

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu