marți, 24 aprilie 2012

Alege inteligent corpuri de iluminat interior

Posibilitatile actuale pentru realizarea unor amenajari interioare de calitate si cu bun gust sunt multiple, astfel incat devine oarecum dificila alegerea celor mai potrivite combinatii pentru aducerea la un standard ambiental placut a incaperilor locuintei dumneavoastra. Cu toate acestea, daca veti avea rabdare si veti cauta fara graba chiar cu ajutorul internetului fiecare dintre obiectele pe care le doriti instalate si de care va veti folosi cu placere, aveti sansa unei reusite exact asa cum ati visat de multa vreme.

Una dintre cele mai importante achizitii pentru casa dumneavoastra este legata de alegerea unor corpuri de iluminat interior potrivite pentru fiecare loc al acesteia si care sa se intrepatrunda intr-un mod placut si eficient pentru scopul in care au fost cumparate.

Fara sa avem prea mult de ales, suntem dependenti de iluminatul artificial, iar acesta trebuie gandit in asa mod, incat sa fie eficient din punct de vedere al consumului de energie electrica, dar in acelasi timp sa poata asigura o lumina placuta si suficient de puternica in locatia unde este folosit.

Cu totii suntem de acord ca iluminatul locat, adica exact in zona de interes pe care o frecventam, este cel mai util si eficient energetic. Spre exemplu iluminarea spatiului biroului de lucru se va face foarte bine cu ajutorul unei lampi de birou, in timp ce partea de iluminat lustre a camerei va servi doar atunci cand avem nevoie de lumina in toata incaperea. Este impropriu sa folosim lumina oferita de lustre atunci cand avem de lucru la calculator pentru realizarea un proiect. Este stiut faptul ca iluminatul local de mica intensitate este indicat atunci cand se lucreaza la calculator in lipsa luminii naturale.

Acelasi tip de iluminare locala, se va putea utiliza si pentru zonele de trecere dintre camerele locuintei, in special pe holuri, dar si in camerele adiacente care de regula sunt folosite pentru depozitarea diferitelor ustensile care sunt folosite ocazional in casa. Este vorba despre o iluminare care se va face cu ajutorul unor aplice de perete, pozitionate la o inaltime medie pentru a avea suficinet spatiu de dispersie a luminii.

De aceea alegerea de corpuri iluminat punctiforme, se va face prin observarea cu atentie a necesitatilor intregii familii, in special ale copiilor care inca studiaza, pentru a le asigura un spatiu optim de lucru, precum si a restului de necesar din zona incaperilor care nu sunt folosite frecvent. Scopul este evident si anume acela de a obtine maxim de eficienta in iluminarea locala cu costuri cat mai mici cu energia electrica.

Pentru restul de necesar in iluminat interior al casei dumneavoastra, puteti alege dintr-o gama variata de lustre, cu unul sau mai multe elemente de iluminare, optimizand astfel cantitatea de lumina artificiala pe care o doriti intr-un anumit moment. In paralel cu montarea acestor corpuri iluminat principale, veti putea utiliza pentru oricare dintre camerele locuintei, si o combinatie cu lampi de noptiera sau aplice de perete, pozitionate in asa maniera incat sa le puteti utiliza cu usurinta si mai ales atunci cand doriti un ambient linistitor in timpul serii.

Daca scopul amplasarii de corpuri de iluminat interior, diferentiate ca putere de iluminare si ca loc de amplasare este evident, atunci mai ramane un aspect foarte important in ceea ce priveste instalarea acestora. Nu este indicat sa incercati sa faceti o instalare de lustre sau alte corpuri iluminat, care necesita legaturi de conductori electrici, atat timp cat nu sunteti o persoana calificata. Cel mai util lucru este sa cereti sprijinul unui electrician profesionist pentru a putea evita orice neplacare in timpul instalarii si mai ales atunci cand veti folosi in timp aceste corpuri de iluminat interior.

Pentru a putea benefica de o mare varietate de produse in acest domeniu al amenajarilor interioare, este foarte potrivit sa utilizati internetul pentru a putea gasi cele mai bun pret lustre online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu