miercuri, 6 iunie 2012

Utilizarea eficienta a surselor de apa

Preocuparea mondiala in ceea ce priveste utilizarea eficienta si de reducere cat mai serioasa a pierderilor in sistemele de exploatare, distributie si utilizare finala a apei este in acest moment maxima, datorita studiilor care arata ca in viitorii ani se preconizeaza o reducere masiva a cantiatii de apa potabile pe care o vom putea folosi.

In fapt se recomanda folosirea celor mai noi tehnologii de extragere a apei si de pompare a acesteia direct catre utilizatorul final, aratandu-se ca folosirea individuala a unor pompe submersibile este una dintre cele mai bune solutii pentru gospodariile individuale, sau pentru micile activitati de productie sau comerciale. Aceste pompe de apa sunt produse in diverse configuratii tehnice pentru a putea face fata cerintelor a cat mai multor utilizatori, cunoscandu-se faptul ca apa din puturile de mare adancime necesita putere suficienta din partea acestor echipamente electromecanice pentru ridicarea la suprafata a celui mai pretios lichid de pe pamant.

O astfel de pompa submersibila o veti putea dimensiona corespunzator pentru locatia in care vreti sa folositi apa in mod individual doar cu sprijinul unor tehnicieni profesionisti care vor putea aprecia punctual necesarul de putere al acestui echipament.

Ce este important de inteles in ceea ce priveste functionarea unor astfel de pompe apa, este faptul ca echipamentul instalat si gata de functionare va oferi strict doar necesarul de apa pe care il veti solicita la punctul consumator, imediat dupa oprirea solicitarii sistemul va intra in asteptare, fara a risipi niciun strop de apa si fara a consuma energie electrica. Este o metoda profitabila prin care veti putea economisi in primul rand apa atat de pretioasa cat si energia electrica necesara functionarii sistemului.

O pompa submersibila are si rolul de pompare a apei prin conductele de distributie pana la locul unde este utilizata, atat in gospodarie cat si in diferite activitati adiacente spatiilor de locuit, cum ar fi, gradinile pentru zarzavaturi, microferme pentru animale sau alte activitati de mica sau medie productie pentru alimente, bunuri sau servicii oferite polulatiei. In situatia in care locatiile de consum sunt situate la distante mai mari de locul de extractie al apei, sau sunt pozitionate la un nivel superior acestuia, este necesar sa instalati o pompa hidrofor, care va prelua necesarul de presiune cu care apa va trebui impinsa sau ridicata pana la locul de consum.

Aceste hidrofoare pompa submersibila, sunt dedicate pentru aceasta modalitate de conducere a apei pe distante mai mari sau de ridicare la niveluluri superioare si vor trebuie adaptate conform cu cerintele utilizatorului. Nu incercati niciodata sa instalati o astfel de pompa hidrofor sau orice alta pompa submersibila, fara a cere consilierea unei firme specializate in domeniu. Rezultatele ar putea fi total nesatisfacatore, iar sumele cheltuite importante, fara a beneficia ulterior de utilizarea eficienta a sursei de apa pe care o exploatati.

Pe langa utilizarea lor obisnuita, aceste pompe de apa pot rezolva si o alta problema cu care se intalnesc femierii in procesul de spalare si eliminare a apelor uzate din fermele pentru animale. O pompa cu tocator introdusa in sistemul de evacuare al apelor uzate, ajuta in mod decisiv la maruntirea deseurilor specifice acestor ferme, reusind sa minimizeze posibilitatea de infundare a conductelor de evacuare.

Dupa primirea sfatului profesionist il legatura cu tipul de echipament de care aveti nevoie, puteti sa faceti si o propectare a pietei cautand cele mai potrivite solutii economice pentru achizitioanrea acestor pompe submersibile sau pompe hidrofor. Veti putea cauta cu ajutorul internetului pompe submersibile iefnite sau hidrofoare ieftine in magazinele online de specialitate. Folosind cat mai eficient aceste echipamente dedicate extragerii si pomparii apei pentru utilitati casnice sau de mica productie, veti avea numai de castigat, detinand permanent controlul asupra sursei de apa si economisind o resursa pe care toti ar trebui sa o gestionam cu mai multa eficienta si atentie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu