duminică, 29 aprilie 2012

Aerul conditionat, avantaje si dezavantaje

     Toate tehologiile au avantaje si dezavantaje in utilizarea lor, astfel si utilizarea aerului conditionat poate fi benefic pentru unii oameni, mai putin benefic pentru altii.

     In zonele de pe glob in care supravietuirea fara aparate de aer conditionat este dificila, mai conteaza dezavantajele ci doar beneficiile folosirii acestui aparat. Descoperirea aerului conditionat a oferit posibilitatea popularii unor zone extrem de vitrege din punct de vedere climatic si geografic, dezvoltandu-se regiuni intregi datorita in primul rand acestui aparat de reglare si filtrare a aerului.

      De asemenea in masini, unde din cauza incalzirii caroseriei, temperaturile sunt incredibil de ridicate, folosirea aparatelor de racire a aerului sunt necesare. Fara ele calatoritul cu masina devine un chin, iar pentru un drum mai lung, calatoria devine imposibila.

      In timpul verii in institutii si in firme, fara aer conditionat ar fi foarte greu. Canicula si caldura in general, cauzeaza dezhidratare si un nivel ridicat de disconfort, astfel randamentul muncii scade destul de mult fara o racire a aerului.

      In spitale aparatele de racire si filtrare a aerului sunt indispensabile atat pentru pacientii nevoiti sa stea la pat, cat si pentru personalul medical. Intr-o sala de operatii, chirurgii lucreaza sub lampi care incalzesc foarte tare, incat temperatura sub acestea este peste 35 de grade; in aceste conditii si pentrul succesul operatiei trebuie aer conditionat, sa reduca considerabil disconfortul.

      Pentru oamenii in varsta, pentru cardiaci si pentru copii este recomandat vara aerul conditionat, moderat, pentru a preveni diferitele accidente cauzate de caldura excesiva.

      Alta categorie de persoane pentru care sistemele de racire, dar mai ales de filtrare a aerului sunt benefice ,sunt aceia care au diferite alergii, iar filtrarea aerului reduce semnificativ alergiile.

      Ca dezavantaje in folosirea sistemelor de racire si filtrare a aerului, uscarea aerului este una dintre ele. Acesta poate influenta negativ persoanele care au sinuzita, sau diferite probleme la nivelul sistemului respirator. Pentru prevenirea neplacerilor cauzate de aerul conditionat se recomanda folosirea unui umidificator, sau daca sistemul nu este instalat in propria casa, un spray nazal care ajuta la umezirea mucoasei nazale.

      O alta problema care poate sa apara este diferenta prea mare de temperatura intre sistemul de racire a aerului si afara. De aceea se recomanda o temperatura mai mica ca afara, dar care sa nu fie setata sub 24 de grade, indiferent cat de cald ar fi.

     Daca sistemele de filtrare a aerului nu sunt intretinute corespunzator, mai ales in zonele circulate de multi oameni cum ar fi spitale, banci, biblioteci, scoli se pot face diferite boli ale sistemului respirator cum ar fi gripa, din cauza microorganismelor care se strang in aparatul de aer conditionat.

     Un lucru devine tot mai cert de la an la an si anume, dezavantajele incep sa piarda teren, deoarece utilizarea sistemelor de racire a aerului nu mai este o optiune ci devine o necesitate stringenta.

  

   

 

 


Tags: aer conditionat

joi, 26 aprilie 2012

Ce poate merge rau cu un bazin septic

Atunci cand un sistem de fosa septica se strica, lucrurile pot fi foarte neplacute si nesanatoase. De asemenea, reparatiile unui asemenea sistem pot sa coste multe mii de dolari. Cand un astfel de sistem se strica, substantele daunatoare din fosa pot infecta sursele subterane de apa, iar mizeria din rezervor poate sa fie impinsa in casa sau in curte. Nu trebuie sa insistam in legatura cu neplacerile unui astfel de moment, mai ales vara, cand temperaturile ridicate si prezenta multor insecte si daunatori pot doar inrautati situatia. Pentru a putea preveni un astfel de incident, mai intai sa aflam care sunt partile componente ale unui sistem septic. Orice sistem septic are o teava care e conectata la baia sau baile din casa, o fosa septica si un strat care contine microorganisme care vor dizolva materiile periculoase din apa menajera.

 

Practic, oricare dintre aceste componente se poate strica, cauzand periclitarea intregului sistem. Daca fosa septica nu e asamblata corect, s-ar putea ca apa sa se infiltreze in panza freatica inainte ca materiile periculoase sa fie diluate. Din pacate, multi oameni se incapataneaza sa instaleze sisteme septice fara sa se consulte cu profesionisti seriosi, ci conteaza mai mult pe cunostinte. Tinand cont ca un asemenea e si absolut necesar, dar si foarte periculos pentru mediul inconjurator, e absolut necesar sa fiti dispus sa lucrati cu o companie profesionista. Sunt multe companii de vindajare, dar trebuie gasite acelea care intr-adevar ofera servicii de calitate. Desigur, e de inteles faptul ca mai toti clientii cauta metodele cele mai cost effective, dar, vorba proverbului, “nu sunt destul de bogat pentru a-mi permite lucruri ieftine”. Aceste sisteme trebuie protejate la cel mai inalt nivel posibil, iar instalarea trebuie facuta tot de profesionisti, asta fara indoiala. Un sistem neinstalat corect poate sa fie foarte riscant, atat pentru cei care il folosesc, cat si pentru cei din jur, mediu inconjurator si animalele din zona.

 

O firma buna de vidanjori va avea o reputatie buna, multe asemenea firme obtinand clienti noi la recomandarea unor fosti beneficiari. Asadar, inainte de a semna un contract, mai bine e sa intrebi in jur, poate cineva din cercul tau imediat de prieteni a contractat de curand o asemenea firma si iti poate recomanda niste profesionisti de calitate. Sigur, aceste servicii sunt oferite, tot contra cost, si de catre municipalitate, dar serviciile lor nu sunt la fel de prompte si de complexe ca ale firmelor specializate. Aceste firme se ocupa de obicei si cu desfundare canal, o alta problema destul de comuna, mai ales in cazul celor care locuiesc in zone de curand racordate la sistemul centralizat de apa si canal.

 

Instalatiile sunt adesea de mai proasta calitate, iar urmarile pot fi destul de neplacute. Din pacate, aceste probleme sunt destul de comune in cartierele luxoase din jurul Bucurestiului, unde opulenta caselor construite din entuziasm nu e dublata de un plan coerent de salubrizare si urbanizare. Prin urmare, sunt multe firme de servicii canalizare in Bucuresti, care s-au adaptat pietei si ofera servicii complete de sanitizare a sistemelor septice.


Tags: servicii canalizare

miercuri, 25 aprilie 2012

Alege corpuri iluminat cu stil pentru pensiunea ta

Asteptarea de peste an pana la perioada concediul pare sa nu se mai sfarseasca, privesti si arunci cate o pagina din calendar pana cand vei pleaca spre destinatia aleasa cu grija. Este o destinatie la care te reintorci dupa un an pentru ca ti-a placut locul si mai ales modul in care ai fost primit pe toata durata sederii tale.

Acestea sunt gandurile oricarui turist care revine cu placere intr-o pensiune alaturi de prietenii sau famlia sa, numai pentru faptul ca simte ca se merge intr-un loc unde se va simti exact ca acasa. Acestea sunt gandurile pe care un proprietar de pensiune trebuie sa le aiba drept tinta de atins, atunci cand a hotarat sa isi investeasca munca si banii in deschiderea unei pensiuni pentru turisti. Daca ai in vedere o astfel de activitate, iar locatia ta poate fi unul dintre numeroasele locuri din tara care pot atrage turisti in concediu, sau doar pentru un weekend, atunci merita sa te gandesti serios cum sa alegi fiecare lucru si dotare pe care o vei include si pune la dispozitie in cadrul pensiunii.

Dupa stabilirea arhitecturii interioare a pensiunii, urmeaza amplasarea accesoriilor printre care un loc aparte este ocupat de corpuri de iluminat interior, pe care le vei alege in concordanta stricata cu amplasamentul camerelor si a zonelor de acces pentru turisti fata de orientarea cardinala a pensiunii. Pentru camerele care sunt situate pe zona de nord, unde iluminarea naturala este mai putin intensa, vei putea compensa acest lucru prin montarea unor lustre potrivite cu marimea camerelor si a caror intensitate luminoasa va asigura necesarul pentru iluminat interior.

Pentru celelalte corpuri iluminat, se va opta pentru stilul punctiform de asezare al acestora, mai ales in camerele de baie si in holuri, unde cel mai potrivit si stilat mod de iluminat interior se va concretiza prin cautarea unor aplice potrivite atat ca marime cat si ca nuanta coloristica a globului din sticla.

Nu trebuie uitat nicio clipa cel mai important aspect al ambiantei pe care trebuie sa o ofere un dormitor dintr-o pensiune si anume starea de bine, de liniste si relaxare care trebuie insuflata turistilor. Doar acesta este motivul principal pentru care au ales sa paraseasca orasele moderne pentru a gasi un loc primitor si invadat de liniste. In acest sens vei aseza pe fiecare noptiera din dormitor lampi atent alease care sa poata oferi o lumina medie ca intensitate, eventual cu abajur reglabil, extrem de utile atunci cand se doreste vizionarea unui program la televizor sau pentru citit.

In functie de arhitectura interioara, in cazul in care exista si o sala in care turistii vor putea servi masa, adauga ambiantei pensiunii cateva lustre pe care le vei pozitiona strategic pentru a putea oferi o cat mai buna iluminare a salii. Incearca permanent sa gasesti cea mai potrivita asortare a acestor corpuri de iluminat interior cu modul in care sunt zugraviti peretii si nuanta predominanta a mobilelor si pardoselei.

Pentru a putea gasi cele mai bune oferte dar si o gama foarte mare din aceste echipamente iluminat cel mai util este sa cauti un pret lustre online, de unde iti vei putea decora cu stil intreaga pensiune.

Oricare dintre aceste solutii vei alege, fie prin iluminat lustre, fie prin iluminat cu aplice sau lampi, prioritar este obiectivul pe care il ai in vedere din prima zi in care ai deschis usa pensiunii tale si anume multumirea turistului. Un turist multumit, va reveni in pensiunea ta si mai mult decat atat va povesti cunostintelor si prietenilor despre modul in care a fost primit. In final acesta este scopul, tu sa ai recunoastere printre turisti, iar acestia sa plece multumiti si sa-si doreasca sa revina.

marți, 24 aprilie 2012

Alege inteligent corpuri de iluminat interior

Posibilitatile actuale pentru realizarea unor amenajari interioare de calitate si cu bun gust sunt multiple, astfel incat devine oarecum dificila alegerea celor mai potrivite combinatii pentru aducerea la un standard ambiental placut a incaperilor locuintei dumneavoastra. Cu toate acestea, daca veti avea rabdare si veti cauta fara graba chiar cu ajutorul internetului fiecare dintre obiectele pe care le doriti instalate si de care va veti folosi cu placere, aveti sansa unei reusite exact asa cum ati visat de multa vreme.

Una dintre cele mai importante achizitii pentru casa dumneavoastra este legata de alegerea unor corpuri de iluminat interior potrivite pentru fiecare loc al acesteia si care sa se intrepatrunda intr-un mod placut si eficient pentru scopul in care au fost cumparate.

Fara sa avem prea mult de ales, suntem dependenti de iluminatul artificial, iar acesta trebuie gandit in asa mod, incat sa fie eficient din punct de vedere al consumului de energie electrica, dar in acelasi timp sa poata asigura o lumina placuta si suficient de puternica in locatia unde este folosit.

Cu totii suntem de acord ca iluminatul locat, adica exact in zona de interes pe care o frecventam, este cel mai util si eficient energetic. Spre exemplu iluminarea spatiului biroului de lucru se va face foarte bine cu ajutorul unei lampi de birou, in timp ce partea de iluminat lustre a camerei va servi doar atunci cand avem nevoie de lumina in toata incaperea. Este impropriu sa folosim lumina oferita de lustre atunci cand avem de lucru la calculator pentru realizarea un proiect. Este stiut faptul ca iluminatul local de mica intensitate este indicat atunci cand se lucreaza la calculator in lipsa luminii naturale.

Acelasi tip de iluminare locala, se va putea utiliza si pentru zonele de trecere dintre camerele locuintei, in special pe holuri, dar si in camerele adiacente care de regula sunt folosite pentru depozitarea diferitelor ustensile care sunt folosite ocazional in casa. Este vorba despre o iluminare care se va face cu ajutorul unor aplice de perete, pozitionate la o inaltime medie pentru a avea suficinet spatiu de dispersie a luminii.

De aceea alegerea de corpuri iluminat punctiforme, se va face prin observarea cu atentie a necesitatilor intregii familii, in special ale copiilor care inca studiaza, pentru a le asigura un spatiu optim de lucru, precum si a restului de necesar din zona incaperilor care nu sunt folosite frecvent. Scopul este evident si anume acela de a obtine maxim de eficienta in iluminarea locala cu costuri cat mai mici cu energia electrica.

Pentru restul de necesar in iluminat interior al casei dumneavoastra, puteti alege dintr-o gama variata de lustre, cu unul sau mai multe elemente de iluminare, optimizand astfel cantitatea de lumina artificiala pe care o doriti intr-un anumit moment. In paralel cu montarea acestor corpuri iluminat principale, veti putea utiliza pentru oricare dintre camerele locuintei, si o combinatie cu lampi de noptiera sau aplice de perete, pozitionate in asa maniera incat sa le puteti utiliza cu usurinta si mai ales atunci cand doriti un ambient linistitor in timpul serii.

Daca scopul amplasarii de corpuri de iluminat interior, diferentiate ca putere de iluminare si ca loc de amplasare este evident, atunci mai ramane un aspect foarte important in ceea ce priveste instalarea acestora. Nu este indicat sa incercati sa faceti o instalare de lustre sau alte corpuri iluminat, care necesita legaturi de conductori electrici, atat timp cat nu sunteti o persoana calificata. Cel mai util lucru este sa cereti sprijinul unui electrician profesionist pentru a putea evita orice neplacare in timpul instalarii si mai ales atunci cand veti folosi in timp aceste corpuri de iluminat interior.

Pentru a putea benefica de o mare varietate de produse in acest domeniu al amenajarilor interioare, este foarte potrivit sa utilizati internetul pentru a putea gasi cele mai bun pret lustre online.

luni, 23 aprilie 2012

Primeneste aerul cu aparate aer conditionat

Prioritatea oricarei familii este asigurarea unui trai cat mai decent pentru toti membrii sai,  ceea ce implica o serie de necesitati pentru care fiecare dintre persoanele active din familie vor lupta in fiecare zi. De la hrana, la asigurarea unei educatii potrivite pentru copii, pana la asigurarea unui mediu familial placut cu toate componentele sale de baza, toate eforturile merita sa fie facute. Cand ne referim la componentele de baza ale unui mediu familial potrivit pentru toti membrii familiei, ne gandim la toate lucrurile din interiorul casei care aduc bucurie, placere de a reveni acasa, un somn odihnitor, aniversari si sabatori de peste an petrecute impreuna cu familia.

Casa in ansamblul sau reprezinta locul de refugiu pentru toti cei din familie si locul de primire pentru prieteni dragi, rude sau colegi de scoala ori de serviciu. Utilarea unei locuinte cu toate lucrurile necesare este o prioritate si se va incerca folosirea cat mai eficienta a spatiului si amplasarea aparaturii strict necesare pentru buna functionare a intregului imobil. De la aparatura electrocasnica din bucatarie, de unde nu vor lipsi frigiderul, hota, cuptorul cu microunde, aragazul si pana la restul aparaturii audio, video si IT, toate acestea contribuie la o stare de fapt normala si utila pentru toti cei din casa.

In plus se va avea in vedere asigurarea climatului optim in ceea ce priveste temperatura interioara in intreaga casa si atunci cand este cazul si in dependitele acesteia, care pot fi folosite de catre familie in scopuri de depozitare, garare a automobilului sau spatiu de relaxare prin crearea unei mici sali pentru exercitii fizice. Cand ne referim la temperatura din interiorul unei camere, vom verifica ca atat in timpul anotimpului rece cat si in perioadele caniculare, sa avem la dispozitie un sistem de climatizare eficient si flexibil pentru fiecare locatie in parte.

In interiorul unei locuinte sunt zone care nu necesita o climatizare deosebita, ci doar o intretinere a temperaturii atat cat climatul sa fie confortabil. Problemele cele mai serioase apar mai ales in etapele caniculare din timpul verii cand temperaturile exterioare tind catre valori tropicale, fiind asociate si cu o umidiate excesiva. Din acest moment sigura varianta verificata si cu randament optim este utilizarea de aparate aer conditionat, care isi vor ideplini punctiform rolul de racire si deumidificare a aerului ambiental.

Teoria climatizarii punctiforme se refera la faptul ca in urma studiilor efectuate de catre producatorii de aparate aer conditionat, s-a constatat ca utilizarea a cate unui sistem de climatizare dedicat strict pentru suprafata pe care o are de racit sau incalzit, va fi mult mai eficient din toate punctele de vedere, in detrimentul utilizarii unui singur astfel de aparat de aer conditionat pentru acoperirea unei suprafete mai mari, chiar daca puterea acestuia, in mod teoretic, acopera volumul de lucru.

Cu alte cuvinte, este mai util sa instalati aparate aer conditionat, in fiecare camera a locuintei dumneavoastra si daca este cazul in dependintele acesteia, decat sa utilizati un singur aparat care sa climatizeze doua, sau uneori chiar trei camere. Economia pe care o veti face prin montarea unui aparat in fiecare camera, se va resimti in timp prin faptul ca fiecare dintre aparate va fi utilizat doar atunci cand este necesar si in plus timpul in care acesta va ramane in asteptare pana la o noua repornire va fi mult mai mare deoarece usile camerelor vor fi inchise, iar temperatura realizata se va pastra pentru un interval de timp mai mare. Nu sunt de neglijat nici aspectele de uzura ale acestor aparate aer conditionat, care printr-o functionare redusa, vor avea de castigat la capitolul durata de viata.

Avand in vedere aceste aspecte, actionati in consecinta si incercati sa utilati locuinta treptat cu aparate aer conditionat, pentru a fi siguri ca ambianta casei va fi una cat mai primitoare si relaxanta.


aparate aer conditionat, aparate aer conditionat

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Legatura directa dintre conducta si hidrofor

Intr-o statie de pompare conductele joaca un rol decisiv. Conductele asigura racordul intre pompe si hidrofor. Coroziunea reprezinta un fenomen chimic complex care marcheaza toate conductele metalice, atat in interior cat si la exterior, indiferent de modul lor de pozare. In marea majoritate a cazurilor, acest fenomen se datoreaza unor procese chimice si electrochimice care au loc intre mediul exterior si conducta care transporta fluidul (coroziunea exterioara), precum si intre fluid  si peretii interiori ai conductei (coroziune interioara – mai ales atunci cand exploatarea conductei  are un caracter sezonier). Urmare a interactiunii mediu-conducta, suprafata acesteia se acopera cu un  strat de oxid neomogen, cu multe fisuri (intreruperi), ce duce la formarea unor microelemente galvanice. Locul fisurat devine anod, iar stratul de oxid intact devine catod. In prezenta oxigenului dizolvat, coroziunea are loc asadar prin reducere catodica a oxigenului; astfel ionii de fier care difuzeaza in apa reactioneaza cu ionii (OH) si formeaza hidroxidul de fier. Procesul este cu atat mai violent cu cat apa este mai puternic acida (pH reprezinta conglomeratul concentratiei ionilor de hidrogen pH6 o reactie bazica). Protectia  exterioara a conductelor difera in functie de modul de pozare; aceasta protectie trebuie sa fie foarte puternica in cazul in care conducta este ingropata intr-un mediu cu aciditate mare. Pentru protectie sunt utilizate materiale si proceduri dintre cele mai diferite. Tehnologiile standardizate precizeaza urmatoarele etape: curatirea conductei, asezarea grundului, izolarea, infasurarea de armare in unul sau mai multe straturi si infasurarea de protectie. Foarte importanta este nu numai respectarea tehnologiilor de protectie dar si calitatea materialului (bitum, citom, tesaturi din plasa de sticla, folie de PVC), precum si temperatura si umiditatea in timpul executiei. Protectia suprafetelor interioare nu este influentata de modul de pozare; pentru acoperire sunt utilizate lacuri speciale si uneori se face metalizarea suprafetelor, importanta fiind asigurarea aderentei lacurilor pe suprafata interioara a conductelor. Se cunosc unele tehnologii capabile sa depuna pe interiorul conductelor straturi de protectie cu lianti speciali care initial au fost dizolvati in apa. In cazul conductelor de diametru mare, operatia de protectie se poate repeta in timp si pe conducta gata montata; la conductele cu diametrul mic protectia se face inaintea montarii. Solutiile moderne de realizare a conductelor din polietilena  de inalta densitate si fonta ductila asigura un grad superior de protectie, sunt economice si au devenit aproape de neinlocuit in cazul retelelor de alimentare cu apa. In statiile de pompare remarcam si prezenta unui hidrofor, care este un dispozitiv ajutator. In astfel de statii se utilizeaza numeroase conducte de diferite marimi si confectionate din diverse materiale. Aceste conducte trebuiesc protejate contra fenomenelor si factorilor de mediu nocivi. In cazul conductelor amplasate in terenuri cu agresivitate medie, se prevede obligativitatea protejarii electrice a acestora printr-o operatie numita protectie catodica. Protectia catodica consta in negativarea suprafetei conductei devenita catod, pe toata lungimea ei, facand-o in anumite puncte primitoare de curent de la un anod metalic ingropat. Alimentarea cu tensiune se face de la o sursa de curent continuu, valoarea acestei tensiuni rezultand in urma unor calcule economice. Valorile minime si maxime ale potentialului de protectie fata de un electrod de referinta cupru – sulfat de cupru sunt de 0,85 V si respectiv 120 V, pentru orice tip de sol, in conditii de existenta a unei bune izolatii a conductei (densitate de curent 0,1 mA/m2). Un hidrofor este o piesa de reglare in cadrul unei statii de pompare. Pompele lucreaza la un flux continuu asigurand cantitatea de apa solicitata de consumatori. Un hidrofor monitorizeaza aceasta activitate intensa si o regleaza. Conductele au rol de transport al apei, asigura conexiunea intre principalele piese. In ceea ce priveste instalatia unui hidrofor, conductele sunt elemente auxiliare. Exista mai multe modele de hidrofoare utilizate intr-o statie de pompare. Oamenii de rand isi monteaza un hidrofor pentru  a dispune de alimentare cu apa in locuinta de la putul din curte.


pompa submersibila pret, hidrofor ieftin

vineri, 20 aprilie 2012

Cum gasesti cele mai bune oferte aer conditionat

Tehnologie avansata, device-uri, aparatura de ultima generatie, pachete de produse care includ conexiuni rapide la internet, si lista ar putea continua, toate acestea sunt acum prezente in viata fiecaruia dintre noi, devenind din ce in ce mai dependeti de prezenta si functionarea lor zilnica. Doar si cateva saptamani daca trec fara sa fi fost atent la noile lansari din piata electronicelor, electrocasnicelor sau zonei IT si telefoniei mobile, poti spune ca deja ai pierdut un nou start, sau poate chiar un sezon intreg.

Nu putem sta deoparte pentru ca fara sa vrem suntem „loviti” in viata de zi cu zi si impinsi catre toate aceste noutati incitante, care fie vorba intre noi sunt cu adevarat remarcabile. Imagineaza-ti doar o singura zi fara a putea privi o emisiune la televizor, sau fara a putea sa-ti torni o cana cu cafea din aparatul expresso, ca sa nu mai vorbim despre lipsa semnalului pentru telefonul mobil.

Deja suntem captivi, este adevarat si cu voia si curiozitatea noastra fara margini de a incerca noi si noi experiente pe care designerii, inginerii si producatorii le arunca in piata intr-un ritm suficinet de alert incat sa ne produca uneori probleme financiare in achizitionarea produselor din noua gama.

Una dintre cele mai mari atractii, daca s-ar putea numi asa, o reprezinta aparatura electrocasnica, pentru care marea noastra majoritate suntem dispusi sa cheltuim sume importante, mai ales atunci cand ne aflam in situatia de a mobila un apartament sau o casa noua si toate lucrurile vrem sa fie noi si de cea mai buna calitate, dar si atunci cand necesitatile sustin intr-un mod real inlocuirea unor produse pe care le detinem de ani buni si care si-au epuizat durata de viata.

Nu trebuie sa cazi in patima cumparaturilor cu orice chip ci mai degraba sa cumperi produse cu bataie lunga in folosirea lor, iar acest lucru este realizabil daca ai putina imaginatie si rabdare in cautarea unui produs potrivit si de buna calitate. Una dintre sansele zilelor noastre este utilizarea internetului pentru a cauta si opta dintre miile de oferte, doar pentru acelea care insumeaza toate cerintele tale. Primul aspect pe care il vei lua in vizor este bugetul de care dispui pentru ceea ce iti doresti si de aici pleaca intreaga actiune de cautare.

Printre cele mai utile aparte electrocasnice ale oricarei gospodarii care pretinde un grad de confort acceptabil, este aparatul de aer conditionat. Prin folosirea internetului vei putea gasi cele mai bune oferte aer conditionat care sunt intr-un anumit moment lansate pe piata. Acestea se refera atat la pretul cu care vei putea cumpara un anumit model de aparat de aer conditionat cat si la varietatea marcilor si modelor pentru fiecare marca in parte in functie de capacitatea compresorului, a functiilor si caracteristicilor particulare care sunt incluse.

Studierea in liniste a unei astfel de liste cu oferte aer conditionat, te scuteste de drumuri si ore pierdute in fata standurilor de prezentare ale acestor produse si poate ce este mai important te pune la adapost de posibilitatea primirii unor informatii gresite sau incomplete despre aceste aparate. Un aparat de aer conditionat nu este un electrocasnic obisnuit datorita faptului ca pretinde un anumit grad de precizie in ceea ce priveste dimensionarea capacitatii sale de racire sau incalzire, altfel aparatul nu va putea avea un randament maxim asa cum iti doresti.

De aceea accesarea unei oferte aer conditionat, iti va oferi si alte amanunte pe care poate nu le aveai in vedere, legate de modul in care vei putea beneficia de o instalare profesionista, deoarece chiar daca ai ales corect puterea compresorului in concordanta cu necesitatile locatiei unde va fi instalat aparatul de aer conditionat, fara o instalare corecta din punct de vedere tehnic, aparatul nu va oferi randamentul asteptat, lucru pe care cu siguranta nu ti-l doresti.


oferte aer conditionat, oferte aer conditionat

Un site dedicat nevoilor timişorenilor – Aer Condiţionat Timişoara

AveÅ£i nevoie de un aparat de aer condiÅ£ionat pentru că pur ÅŸi simplu nu mai suporÅ£i căldurile care simÅ£iÅ£i că vă sufocă ÅŸi vă iau pofta de a mai face ceva sau, ÅŸi mai mult, vă pun ÅŸi sănătatea în pericol? Pentru timiÅŸoreni ÅŸi locuitorii din judeÅ£ul TimiÅŸ am creat un magazin virtual dedicat nevoilor bănăţenilor. Dacă aveÅ£i nevoie de un echipament de aer condiÅ£ionat într-un timp cât mai scurt, noi vi-l aducem acasă în cel mult două zile.

 

Aparatele de aer condiţionat pentru confortul căminului dumneavoastră

Site-ul Aer CondiÅ£ionat TimiÅŸoara a luat fiinÅ£a tocmai cu scopul de a fi cât mai aproape de timiÅŸoreni ÅŸi pentru a răspunde în cel mai scurt timp posibil nevoilor pe care locuitorii din TimiÅŸoara le au în ceea ce priveÅŸte achiziÅ£ionarea unui aparat de aer condiÅ£ionat. Pe magazinul nostru virtual puteÅ£i să alegeÅ£i echipamentul de aer condiÅ£ionat potrivit pentru confortul căminului dumneavoastră, iar specialiÅŸtii noÅŸtri sunt gata să vă răspundă la toate nedumeririle pe care le aveÅ£i, aÅŸa că nu aveÅ£i cum să nu fiÅ£i mulÅ£umiÅ£i de calitatea serviciilor noastre, deoarece noi suntem de părere că dacă clientul este mulÅ£umit de noi ÅŸi produsele ÅŸi serviciile pe care le oferim, atunci ÅŸi noi suntem mulÅ£umiÅ£i pentru că ne-am făcut treaba aÅŸa cum trebuie.

 

Promoţii pe Aer Condiţionat Timişoara

Pe portalul nostru ,timiÅŸorenii pot găsi oferte foarte bune la două echipamente de aer condiÅ£ionat, este vorba despre un Aparat de aer condiÅ£ionat 9.000 BTU Yamato HW09, clasa A ÅŸi un Aparat de aer condiÅ£ionat Whirlpool 12.000-clasa A-AMD 012, care au preÅ£uri cuprinse între 1.014 ÅŸi 1.213 RON, cu TVA. Dacă achiziÅ£ionaÅ£i unul dintre cele două produse enumerate mai sus puteÅ£i economisi până la 100 de RON. Aparatul de aer condiÅ£ionat oferit de Yamato, pe care îl puteÅ£i cumpăra la un preÅ£ promoÅ£ional din magazinul nostru virtual, de doar 1.014 de lei are mai multe funcÅ£ii speciale, cum sunt: un programator pe 24 de ore, filtru antibacterian, dezumidificator independent, panou interior lavabil cu filtru, funcÅ£ia sleep, posibilitatea de reglare a vitezei ventilatorului ÅŸi posibilitatea de reglare a fluxului de aer. În preÅ£ul de cumpărare al aparatului de aer condiÅ£ionat de pe site-ul din TimiÅŸoara intră ÅŸi un kit de instalare de trei metri. Aparatul produs de Yamato are o greutate de 36 de kilograme ÅŸi poate funcÅ£iona la temperaturi cuprinse între -7 grade Celsius ÅŸi 43 grade Celsius.

Un alt produs este Aparatul de aer condiÅ£ionat fabricat de Whirlpool pe care timiÅŸorenii îl pot achiziÅ£iona de la noi de pe site la preÅ£ul de doar 1.213 lei. Toate produsele marca Whirlpool sunt în aÅŸa fel realizate încât să se integreze perfect în stilul pe care îl are casa dumneavoastră. Aparatele de aer condiÅ£ionat au patru sisteme ÅŸi funcÅ£ii inteligente de control: dezumidificare, răcire, încălzire ÅŸi ventilare. Mai mult decât atât, Whirlpool este preocupat de sănătatea dumneavoastră, de aceea toate aparatele de aer condiÅ£ionat utilizează filtre speciale, precum este flitrul antipraf ÅŸi filtrul Hepa care elimină polenul, praful ÅŸi bacteriile din aer.

 

Transportul aparatelor de aer condiţionat de face gratuit

Toate aparatele de aer condiÅ£ionat pe care magazinul nostru virtual din TimiÅŸoara le comercializează au o garanÅ£ie de doi ani, iar pe site-ul nostru găsiÅ£i ÅŸi numele unei eficiente firme de instalare care vă poate ajuta ca echipamentele de aer condiÅ£ionat să fie montate aÅŸa cum trebuie, care percepe niÅŸte preÅ£uri cuprinse între 250 ÅŸi 360 de RON. Înainte de a comanda un aparat de aer condiÅ£ionat vă recomandăm să vorbiÅ£i înainte cu consultanÅ£ii noÅŸtri pentru a găsi cea mai bună soluÅ£ie, iar comenzile se pot face prin mail, telefon sau prin butonul de comandă rapidă.

Pentru informaÅ£ii suplimentare despre produsele pe care Aer CondiÅ£ionat TimiÅŸoara le comercializează vă aÅŸteptăm să ne daÅ£i un telefon la numerele 0726 785 782 ÅŸi 0726 785 783.  


aer conditionat timisoara, aer conditionat timisoara

joi, 19 aprilie 2012

Montajul instalatiei electrice

Pe circuitele de alimentare a motoarelor electrice  ale pompelor dintr-o statie nu sunt prevazute separatoare. Pe aceste circuite se vor monta sigurante fuzibile numai in cazul in care intrerupatorul automat de protectie nu poate intreupe curentii de scurt circuit rezultati din calcul. De asemenea, se vor monta sigurante cand intrerupatorul automat este situate la o distanta masurata pe conductorul de legatura mai mare de 10 m fata de tabloul de distributie. Pentru stabilirea sectiunii circuitelor (conductoare sau bare) se au in vedere urmatoarele: densitatea curentului de varf (suprasarcini) la pornirea motoarelor sa nu depaseasca 35 A/mm2, cand materialul este cupru, respective 20 A/ mm2 pentru aluminiu; circuitul sa suporte curentul de regim (de calcul) fara incalzire peste limitele admise de normative; caderile de tensiune sa nu depaseasca 5% pentru forta si 3% pentru iluminat; curentul circuitelor  sa nu depaseasca 1/3 din curentul nominal al sigurantelor, 2/3 din cel de reglaj al releelor elecromagnetice temporizate, respectiv 1/4,5 din curentul de reglaj  al releelor de intensitate care protejeaza circuitul; circuitele sa suporte curentii de scurt circuit cei mai defavorabili, trebuind obligatoriu verificate in privinta stabilitatii termice si dinamice. La statiile de pompare alimentate in medie tensiune, pe circuitul de intrare de la transformator se monteaza, in general, celule de intrare, echipate cu intrerupator debrosabil. In cazul alimentarii din posturi de transformare, celulele de intrare impreuna cu celula de masura se grupeaza, pentru a fi preluate in exploatare de catre furnizorul energiei. Din aceasta cauza se proiecteaza o separaie intre acestea si celulele ramase in exploatarea personalului statiei de pompare. In aceasta situatie, celulele de intrare  sunt prevazute  cu protectie secundara impotriva suprasarcinilor, cu domeniul de reglaj corespunzator puterii transformatorului de alimentare. Se recomanda o foarte mare atentie la modelul motorului pompei. La o pompa submersibila sunt benefici numai anumiti parametri. in cazul alimentarii din statii de transformare 110/6-10 kV, intre transformatorul si celula de intrare se prevede un separator, protectia transformatorului fiind realizata, de regula, de catre furnizor in statia de transformare. Distributia energiei se realizeaza prin bare, care, in cazul statiilor de pompare cu puteri maxime simultane de peste 16 MVA, alimentate din doua sau mai multe transformatoare, sunt prevazute si cu cuple longitudinale. La o pompa submersibila, circuitele de alimentare ale electromotoarelor  sunt dotate cu celule echipate cu intrerupatoare debrosabile, transportul energiei la motor efectuandu-se, de regula, prin cabluri. In cazul motoarelor cu putere peste 4 MV se prefera alimentarea prin bare, ori de cate ori acest lucru este posibil din punct de vedere constructiv. O pompa submersibila se monteaza si se racordeaza usor la reteaua electrica. Traseul circuitelor de alimentare se proiecteaza astfel incat sa asigure conditii usoare de montaj si exploatare, in scopul evitarii zonelor expuse la loviri mecanice; de asemenea, traseul trebuie sa separe, in limita posibilitatilor, cablurile de forta de cele de iluminat. In cazul traseelor cu numar mic de cabluri, acestea se monteaza de preferinta, aparent la 2 m inaltime fata de suprafata de circulatie (pe pereti sau pe stelaje) sau ingropat (cu protectie mecanica). In cazul unor inaltimi mai mici, cablurile se vor monta ingropat, cu protectie mecanica corespunzatoare. In cazul traseelor cu numar mare de cabluri, ele se pozeaza in puturi de cabluri. Cand aceasta solutie nu este posibila, pozarea se face in tuneluri sau poduri de cabluri. O pompa submersibila se scufunda la adancime, de aceea racordul la reteaua electrica se executa pe baza unui proiect; se ia in calcul adancimea putului sau a fantanii.  Cu cat putul este mai adanc, cu atat motorul functioneaza la o turatie mai mare. La o pompa submersibila de mare adancime electromotorul este rezistent la un numar mare de rotatii. pompa submersibila este un dispozitiv care valorifica apa din subteran pe baza sistemului de economisire care calculeaza cu precizie cantitatile de apa necesare pentru consum sau irigatii. 


pompe apa, pompa submersibila

miercuri, 18 aprilie 2012

Montajul instalatiei electrice

Pe circuitele de alimentare a motoarelor electrice  ale pompelor dintr-o statie nu sunt prevazute separatoare. Pe aceste circuite se vor monta sigurante fuzibile numai in cazul in care intrerupatorul automat de protectie nu poate intreupe curentii de scurt circuit rezultati din calcul. De asemenea, se vor monta sigurante cand intrerupatorul automat este situate la o distanta masurata pe conductorul de legatura mai mare de 10 m fata de tabloul de distributie. Pentru stabilirea sectiunii circuitelor (conductoare sau bare) se au in vedere urmatoarele: densitatea curentului de varf (suprasarcini) la pornirea motoarelor sa nu depaseasca 35 A/mm2, cand materialul este cupru, respective 20 A/ mm2 pentru aluminiu; circuitul sa suporte curentul de regim (de calcul) fara incalzire peste limitele admise de normative; caderile de tensiune sa nu depaseasca 5% pentru forta si 3% pentru iluminat; curentul circuitelor  sa nu depaseasca 1/3 din curentul nominal al sigurantelor, 2/3 din cel de reglaj al releelor elecromagnetice temporizate, respectiv 1/4,5 din curentul de reglaj  al releelor de intensitate care protejeaza circuitul; circuitele sa suporte curentii de scurt circuit cei mai defavorabili, trebuind obligatoriu verificate in privinta stabilitatii termice si dinamice. La statiile de pompare alimentate in medie tensiune, pe circuitul de intrare de la transformator se monteaza, in general, celule de intrare, echipate cu intrerupator debrosabil. In cazul alimentarii din posturi de transformare, celulele de intrare impreuna cu celula de masura se grupeaza, pentru a fi preluate in exploatare de catre furnizorul energiei. Din aceasta cauza se proiecteaza o separaie intre acestea si celulele ramase in exploatarea personalului statiei de pompare. In aceasta situatie, celulele de intrare  sunt prevazute  cu protectie secundara impotriva suprasarcinilor, cu domeniul de reglaj corespunzator puterii transformatorului de alimentare. Se recomanda o foarte mare atentie la modelul motorului pompei. La o pompa submersibila sunt benefici numai anumiti parametri. in cazul alimentarii din statii de transformare 110/6-10 kV, intre transformatorul si celula de intrare se prevede un separator, protectia transformatorului fiind realizata, de regula, de catre furnizor in statia de transformare. Distributia energiei se realizeaza prin bare, care, in cazul statiilor de pompare cu puteri maxime simultane de peste 16 MVA, alimentate din doua sau mai multe transformatoare, sunt prevazute si cu cuple longitudinale. La o pompa submersibila, circuitele de alimentare ale electromotoarelor  sunt dotate cu celule echipate cu intrerupatoare debrosabile, transportul energiei la motor efectuandu-se, de regula, prin cabluri. In cazul motoarelor cu putere peste 4 MV se prefera alimentarea prin bare, ori de cate ori acest lucru este posibil din punct de vedere constructiv. O pompa submersibila se monteaza si se racordeaza usor la reteaua electrica. Traseul circuitelor de alimentare se proiecteaza astfel incat sa asigure conditii usoare de montaj si exploatare, in scopul evitarii zonelor expuse la loviri mecanice; de asemenea, traseul trebuie sa separe, in limita posibilitatilor, cablurile de forta de cele de iluminat. In cazul traseelor cu numar mic de cabluri, acestea se monteaza de preferinta, aparent la 2 m inaltime fata de suprafata de circulatie (pe pereti sau pe stelaje) sau ingropat (cu protectie mecanica). In cazul unor inaltimi mai mici, cablurile se vor monta ingropat, cu protectie mecanica corespunzatoare. In cazul traseelor cu numar mare de cabluri, ele se pozeaza in puturi de cabluri. Cand aceasta solutie nu este posibila, pozarea se face in tuneluri sau poduri de cabluri. O pompa submersibila se scufunda la adancime, de aceea racordul la reteaua electrica se executa pe baza unui proiect; se ia in calcul adancimea putului sau a fantanii.  Cu cat putul este mai adanc, cu atat motorul functioneaza la o turatie mai mare. La o pompa submersibila de mare adancime electromotorul este rezistent la un numar mare de rotatii. pompa submersibila este un dispozitiv care valorifica apa din subteran pe baza sistemului de economisire care calculeaza cu precizie cantitatile de apa necesare pentru consum sau irigatii. 


hidrofor pret, hidrofoare ieftine

vineri, 13 aprilie 2012

Sfaturi pentru cumpararea de piese auto

Cumpararea de piese auto pentru o masina noua sau folosita e un proces care cere destul de multa atentie. Exista foarte multe locuri de unde puteti achizitiona astfel de componente, dar e esential sa alegeti cea mai buna varianta, ata din punct de vedere economic, cat si din punctul de vedere al suportului de lunga durata pe care vi-l ofera respectivul dealer. Pana la urma, e vorba de o investitie majora, pentru ca daca piesa respectiva nu da performanta pe care o doriti, urmarile pot fi nu doar neplacute, ci chiar tragice. Nu ne place sa ne gandim la astfel de lucruri, poate, dar trebuie sa intelegem ca o piesa care da rateuri poate face diferenta dintre viata si moarte uneori. De aceea, nu trebuie judecat doar cu buzunarul cand cumparam o piesa noua pentru masina, mai ales daca e vorba de o componenta esentiala.

In mod ideal, fiecare comparator de piese auto are niste cunostinte minime de mecanica auto, astfel incat veti putea sa intelegeti ce inseamna o bujie, o planetara si va fi mai usor sa alegeti tipul necesar. Desigur, nu e obligatoriu, si cu putina cercetare online, puteti sa va puneti la punct destul de repede cu meandrele cumparaturilor de componente si accesorii auto. In ceea ce priveste piata romaneasca, exista multi importatori de accesorii auto si piese, asa ca exista de unde sa se aleaga piese de calitate. Oricum, este recomandat sa duceti masina la un mecanic, care sa va faca o estimare realista legata de toate componentele pe care trebuie sa le schimbati.

  • Diferenta dintre piese originale si stoc. OEM (Original Equipment Manufactured) se refera la component originale produse de companiile care construiesc si masini. De exemplu, piese OEM produse de BMW pentru masini BMW si asa mai departe. Aceste piese sunt de obicei de calitate superioara si evident se potrivesc cu anumite modele de masini. Piesele de stoc sunt produse de diverse companii si vin ca o alternativa a pieselor originale. In principiu, si aceste piese au o calitate decenta, dar in masura in care e posibil, e recomandabil sa achizitionati piese si accesorii OEM. Totusi, trebuie sa aveti in vedere faptul ca piesele OEM sunt mai scumpe, din ratiuni de distributie si costuri de marketing.
  • O estimare de calitate e esentiala. Masinile trebuie duse la un service sau la un mecanic autorizat pentru o estimare. In functie de ce va spune mecanicul, veti sti cat va trebui sa platiti si ce tip de piese trebuie sa cumparati. Daca puteti merge la un mecanic recomandat de cunoscuti, sa faceti asta- e foarte important ca problemele masinii dumneavoastra sa fie judecate corect. Altfel, va trebui sa duceti masina din nou la verificari si poate sa schimbati alte piese. Sau, si mai rau, faptul ca unele componente sau accesorii defecte nu au fost inlocuite la timp pot duce la distrugerea unor piese perfect functionabile. De asemenea, sa cereti mereu toate actele disponibile si piesele schimbate pentru a fi sigur ca toate modificarile facute masinii dumneavoatra au fost cele corecte. In ultimul rand, daca nu sunteti presat de timp, e foarte util sa primiti mai multe estimari, din partea mai multor mecanici sau ateliere de incredere, pentru a putea gasi cea mai buna oferta din toate punctele de vedere.
  • Speram ca veti gasi aceste sfaturi utile in cautarea unor piese si componente de schimb pentru masina dumneavoastra.


    huse auto, huse auto

    miercuri, 11 aprilie 2012

    Carucioare online pentru copii

    In cazul in care va numarati printre acele persoane care au nevoie sa achizitioneze intr-un timp cat mai scurt un carucior copii sau chiar mai multe astfel de carucioare, dar pur si simplu nu aveti foarte mult timp liber la dispozitie pentru a merge in oras si a cauta prin zecile de magazine, achizitionarea online este cu siguranta cea mai buna optiune pe care o aveti. Cu ajutorul unui calculator si cu o conexiune la internet, veti putea achizitiona produsele dorite intr-un timp mult mai scurt, cu mai putin efort si, mai ales, avand posibilitatea de a desfasura si alte activitati in paralel acasa, la birou sau oriunde v-ati afla. Principalul avantaj al accesarii siteurilor web atunci cand cautati carucioare copii este ca, fiind un mediu virtual, va pot oferi o gama mult mai larga si mai variata de produse decat puteti gasi intr-un magazin virtual. Produsele sunt insotite de poze si descrieri ale caracteristicilor, astfel incat puteti analiza aspecte ale lor la care initial nu v-ati fi gandit daca v-ati aflat intr-un magazin oarecare. Preturile oferite de furnizorii de carucioare pentru copii vor fi, fara indoiala, diverse, insa acesta nu este singurul aspect pe care trebuie sa-l luati in considerare. Mai ales daca veti cauta un carucior copii pentru prima oara in mediul online, probabil va fi usor dificil la inceput sa stiti in care vanzator sa va incredeti. Acest lucru nu este unul neobisnuit, avand in vedere ca posibilitatea de a vinde online este accesibila oricarei persoane, si nu toata lumea are cele mai bune intentii uneori. Dar este totusi destul de simplu sa identificati un furnizor de incredere daca urmariti anumite aspecte componente ale ofertei. Spre exemplu, o oferta diversificata de produse va fi mai mult ca sigur un indicator de incredere fata de comerciant. Poate ca nu veti dori sa achizitionati doar carucioare pentru copii, ci veti dori sa vizualizati si alte tipuri de produse asociate, precum hainute, accesorii, premergatoare si multe altele. Astfel, cand veti vizualiza pagina web a unui comerciant de articole pentru copii si veti gasi acolo toate tipurile de produse pe care le doriti, fara a fi nevoie sa cautati separat altceva in afara de carucioare pentru copii, veti fi cu siguranta mai mult decat multumit de economia de timp pe care ati facut-o. Ofertele de carucioare copii sunt destul de diverse, preturile variaza precum si designul lor. Este bine sa alegeti un furnizor care va pune la dispozitie un numar cat mai mare de carucioare pentru copii, iar modelele oferite trebuie sa fie, de asemenea printre cele mai diverse. Veti sti ca puteti avea incredere intr-un comerciant atunci cand accesati categoria de carucioare copii de pe pagina web si nu gasiti doar cateva produse oferite, ci un numar cat mai mare, astfel incat sa satisfaca cat mai multe genuri de gusturi. Pretul joaca un rol important, desigur, insa nu este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l luati in considerare. Daca veti fi tentat sa alegeti oferta unui comerciant de carucioare copii doar pentru ca are cele mai mici preturi, trebuie sa va ganditi inainte la calitatea acestora. Niste preturi incredibil de mici vor ridica intotdeauna semnul intrebarii cu privire la calitatea produselor oferite. Mai ales avand in vedere ca nu este vorba despre orice produs pe care il puteti inlocui peste cateva zile, nu trebuie sa va avantati in achizitionarea celor mai ieftine carucioare pentru copii pe care le gasiti, crezand ca ati facut cea mai buna afacere. Mai mult, din moment ce produsele sunt atent organizate in categorii specifice astfel incat sa faciliteze intregul proces de cautare, asigurati-va ca ati vizualitat toate produsele inainte sa confirmati o achizitie.
    carucioare, carucior copil

    Materialele de sudare si de etansare

    La instalatiile de gaze, atat pentru imbinarea tevilor cat si pentru lucrari anexe, se foloseste in mod obisnuit numai sudarea cu material de adaos, executata autogen (cu suflaiul, cu flacara de acetilena) sau electric. Sudarea autogena este recomandabila si se practica pentru imbinarea cu sudura a tevilor si a fitingurilor cu diametre nominale pana la 2-3 ”; pentru imbinarea flanselor de aceste diametre precum si pentru orice fel de sudura la tevi, fitinguri si flanse cu diametre de peste 3” se foloseste sudura electrica, care nu deformeaza piesele prin operatia de sudare. Un instalator cunoaste faptul ca sarma din otel pentru sudura autogena se fabrica cu diametre de 1-8 mm (din milimetru in milimetru) si de diferite calitati, livrandu-se in bucati de 1 m. Pentru imbinari sudate, la conductele instalatiilor de gaze un instalator recomanda anumite tipuri de sarma (confectionate din otel, cu continut redus de carbon). Sarma trebuie sa se topeasca uniform, sa nu se formeze stropi si nici scantei (atunci cand flacara suflaiului este bine reglata). La sudarea electrica, din cauza ca temperatura de topire a sarmei (electrodului) este mult mai mare decat la sudarea autogena, atat materialul tevii cat si materialul care se depune este expus arderii cu oxigenul din aer; pentru preintampinarea acestei arderi, sarma pentru sudura este invelita cu o pasta aplicata fie prin afundarea (imersionarea) sarmei intr-o baie care contine pasta, obtinandu-se electrozi imersionati, fie prin presarea pastei pe electrod in matrite, obtinandu-se electrozi presati. Pentru sudarea electrica cu masini automate, care se folosesc pentru tevi cu diametru mare si conducte lungi, in instructiunile de folosire a masinii se precizeaza calitatea sarmei si a materialului pentru formarea zgurii de acoperire a baii, material care la aceste masini nu mai este aplicat pe sarma de sudat, ci se prezinta sub forma granulata, cazand dintr-un rezervor direct pe baia topita formata de arcul electric. Un instalator sustine faptul ca materialele auxiliare pentru sudarea autogena sunt: oxigenul tehnic, acetilena tehnica si carbidul sau carbura de calciu. Se consuma cantitati diferite de materiale la sudarea tevilor de diverse diametre. Numai imbinarile de con, bazate pe strangerea conului pe lacasul sau pana la deformarea elastica a materialului, pot opri complet iesirea gazelor, adica pot asigura etanseitatea imbinarii fara alt material intercalat intre piesele imbinate. La imbinarile cu filet se foloseste ca material de etansare fuiorul de canepa imbibat cu o pasta moale (aproape ca vopseaua) din miniu de plumb si ulei de in fiert. Un instalator stie ca miniul de plumb are proprietatea de a adera la suprafata filetului, iar uleiul de in fiert are proprietatea ca pe suprafata ramasa in contact cu aerul sa formeze o pelicula (pielita) impermeabila, care impiedica uscarea si deci rigidizarea pastei de miniu din canepa ramasa in imbinare; canepa aceasta isi pastreaza impregnarea in stare de pasta si ramane elastica, asigurand ani de zile aceeasi buna etansare ca la montarea imbinarii. Din acest motiv, prin regulamentele pentru instalatiile de gaze se interzice folosirea la etansarile cu filet a chiturilor si a masticurilor care nu au proprietatea de a forma o pelicula care sa opreasca uscarea materialului ramas in imbinarea filetata. Miniul de plumb se gaseste in comert sub forma unei pulberi de culoare rosie-portocalie si poate fi de doua calitati: calitatea I cu un continut de bioxid de plumb de 30-32% si calitatea a II-a, cu un continut de bioxid de plumb de 28-30%. Uleiul de in fiert are culoarea galben-cafenie si poate fi folosit simplu sau amestecat cu un sicativ ( o substanta care sa grabesca formarea peliculei). Un instalator afirma ca la imbinarile cu flanse, etansarea se face prin asezarea intre flanse a unei garnituri dintr-un material fara pori, elastic si care sa-si pastreze elasticitatea cat mai mult timp; astfel la flansele cu fete de imbinare netede sau cu canale se folosesc: placi de cauciuc fara insertie de panza pentru presiuni de pana la maximum 6 kgf/cm2, placi de cauciuc cu insertie de panza pana la 10-16 kgf/cm2, placi de clingherit pentru presiuni de 25-40 kgf/cm2. Un instalator trebuie sa cunoasca toate aceste notiuni, in vederea unei bune desfasurarii a proceului de montare a instalatiilor.
    instalator sanitare, instalator sanitare

    luni, 9 aprilie 2012

    Frumusetea perdelelor.

    Interioarele casei noastre au nevoie de dinamica, de schimbari, de tonalitate. De muzica la nivel estetic, trebui ca in casa noastra sa sa generez sentimentul de confort si acea stare de acasa, de mediul nostru, trebuie sa luma in calcul cum ne plac noua toate piesele de mobilier in sensul cum le dorim aranjate si unde si mai presus ca toate si functionalitatea lor, dar tonalitatea camerei o putem vedea in timpul zilei in functie de lumina solara care ne intra pe geam, si singurul lucru care poate filtra aceasta lumina sau o poate obtura definitiv este o perdea sau o dreperie. Modificarile de regula nu depasesc normele impuse de conditiile de spatiu la bloc iar la casele de la curte exista posibilitatea ca prin semnarea unor acte aditionale sa iti extinzi spatiul locuibil adaugand noi aripi sau incaperi locuintei tale. Poti folosi apoi finisaje in functie de buget care iti vor pune in evidenta incaperea. Iar apoi vine randul mobilierului care poate fi auster de tipul celui japonez sau pana la stiluri mult mai incarcate vizual pentru case somptuase. Indiferent de alegerea lor trebuie sa te asiguri ca ai facut alegerea corecta si de regula nu este foarte usor.

        Toti ne dorim ca locuinta noastra sa arate bine si sa fie in tendinte dar nu reusim prin puterile noastre asta indiferent de bugetul de care dispunem. Si aici intervin de regula specialistii si anume designerii de interior care isi pot folosi cunostiintele si experienta si ne pot oferi un spatiu unic si cu un farmec iesit din comun fara a ne pune de cele mai multe ori la cheltuieli foarte mari. Un aspect important al unei locuinte il reprezinta perdele si draperii , acestea au un rol crucial in luminarea incaperii, centru observatiei unei incaperi il reprezinta zona geamului, iar daca aceasta nu este foarte bine reprezentata din punct de vedere stilistic atunci nu mai conteaza atat de mult restul modificarilor. Mai bine zis puteti pune destul de usor locuinta dvs in valoare doar cu ajutorul unor perdele dar este mai greu invers. Asta pentru cei cu buget mai mic ar fi fi vesti bune. Pentru ca pana la urma costul unor storuri romane, rulouri, rulouri zebra sau panouri japoneze nu este indeajuns de mare sa rivalizeze cu o operatiune de finisaj plus achitarea unui ansamblu de mobilier. Puteti pune si perdele bucatarie pentru ca pana la urma si acolo pot aduce un efect aparte. Daca aveti o mobila noua si in tendinte puteti opta pentru niste perdele moderne. Ele vin la pachet cu o multitudine de modele draperii care va feresc de privirile indiscrete ale celor de afara sau va limiteaza lumina care vine in incapere. Indiferent cum va mobilati locuinta aveti nevoie de aceste accesorii. Bine acum exista si cateva tipuri de locuinte si anume cele high tech unde aceste accesorii sunt scoase datorita capacitatii geamului de a-si schimba culoarea prin actionarea unui buton. Dar este destul de scump sa va puneti astfel de geamuri mai ales ca sunt si consumatoare de energie electrica. Si pana la urma nu stiu cati isi mai doresc un consumator de energie in plus in casa, mai ales in aceasta perioada cand preturile tot urca la acest tip de utilitate. Cel mai bine cautati pe internet niste profesionisti care monteaza perdele si care va pot ajuta asa cum trebuie, ca sa va puteti bucura de un lucru bine facut si de un aranjament inedit.


    draperii, rulouri

    duminică, 8 aprilie 2012

    Frumusetea perdelelor.

    Interioarele casei noastre au nevoie de dinamica, de schimbari, de tonalitate. De muzica la nivel estetic, trebui ca in casa noastra sa sa generez sentimentul de confort si acea stare de acasa, de mediul nostru, trebuie sa luma in calcul cum ne plac noua toate piesele de mobilier in sensul cum le dorim aranjate si unde si mai presus ca toate si functionalitatea lor, dar tonalitatea camerei o putem vedea in timpul zilei in functie de lumina solara care ne intra pe geam, si singurul lucru care poate filtra aceasta lumina sau o poate obtura definitiv este o perdea sau o dreperie. Modificarile de regula nu depasesc normele impuse de conditiile de spatiu la bloc iar la casele de la curte exista posibilitatea ca prin semnarea unor acte aditionale sa iti extinzi spatiul locuibil adaugand noi aripi sau incaperi locuintei tale. Poti folosi apoi finisaje in functie de buget care iti vor pune in evidenta incaperea. Iar apoi vine randul mobilierului care poate fi auster de tipul celui japonez sau pana la stiluri mult mai incarcate vizual pentru case somptuase. Indiferent de alegerea lor trebuie sa te asiguri ca ai facut alegerea corecta si de regula nu este foarte usor.

        Toti ne dorim ca locuinta noastra sa arate bine si sa fie in tendinte dar nu reusim prin puterile noastre asta indiferent de bugetul de care dispunem. Si aici intervin de regula specialistii si anume designerii de interior care isi pot folosi cunostiintele si experienta si ne pot oferi un spatiu unic si cu un farmec iesit din comun fara a ne pune de cele mai multe ori la cheltuieli foarte mari. Un aspect important al unei locuinte il reprezinta perdele si draperii , acestea au un rol crucial in luminarea incaperii, centru observatiei unei incaperi il reprezinta zona geamului, iar daca aceasta nu este foarte bine reprezentata din punct de vedere stilistic atunci nu mai conteaza atat de mult restul modificarilor. Mai bine zis puteti pune destul de usor locuinta dvs in valoare doar cu ajutorul unor perdele dar este mai greu invers. Asta pentru cei cu buget mai mic ar fi fi vesti bune. Pentru ca pana la urma costul unor storuri romane, rulouri, rulouri zebra sau panouri japoneze nu este indeajuns de mare sa rivalizeze cu o operatiune de finisaj plus achitarea unui ansamblu de mobilier. Puteti pune si perdele bucatarie pentru ca pana la urma si acolo pot aduce un efect aparte. Daca aveti o mobila noua si in tendinte puteti opta pentru niste perdele moderne. Ele vin la pachet cu o multitudine de modele draperii care va feresc de privirile indiscrete ale celor de afara sau va limiteaza lumina care vine in incapere. Indiferent cum va mobilati locuinta aveti nevoie de aceste accesorii. Bine acum exista si cateva tipuri de locuinte si anume cele high tech unde aceste accesorii sunt scoase datorita capacitatii geamului de a-si schimba culoarea prin actionarea unui buton. Dar este destul de scump sa va puneti astfel de geamuri mai ales ca sunt si consumatoare de energie electrica. Si pana la urma nu stiu cati isi mai doresc un consumator de energie in plus in casa, mai ales in aceasta perioada cand preturile tot urca la acest tip de utilitate. Cel mai bine cautati pe internet niste profesionisti care monteaza perdele si care va pot ajuta asa cum trebuie, ca sa va puteti bucura de un lucru bine facut si de un aranjament inedit.


    rulouri, draperii

    sâmbătă, 7 aprilie 2012

    Imbunatatiri.

    Pe timp de primavara avem nevoie de foarte multe shimbari in casa noastra si de aici incepem cu interioarele si terminam cu aspectul exterior al casei si continuam cu vopsitul gardurilor si alte activiati de afara ca sa ne improspatam pe cat se poate locuinta. In personalizarea unui interior exista cateva elemente care contribuie din plin la această actiune. Decorarea cu ajutorul draperiilor, spre ex., nu face altceva decat sa accentueze o anumită zona, sa imbogateasca spatiul Si sa atraga atentia asupra stilului de amenajare.Ca si in cazul perdelelor, alegerea draperiilor nu este o operatie simpla, din cauza multitudinii de modele, culori, imprimeuri sub care se prezintă. Insă un lucru este cert – materialul sau motivele intalnite in draperie se regasesc in restul obiectelor decorative. Daca alegem o draperie maro cu motive vegetale, aceeasi nuanta sau aceleasi motive trebuie sa se repete in imprimeurile de pe pernite, de pe cuvertura sau, partial, de pe fotolii si canapea. Echilibrul este foarte important intr-o amenajare.Foarte frecvent draperiile reprezintă punctul de plecare in determinarea culorii principale intr-o incapere. Cand pasim intr-o casa se intamplă ca prima privire sa o aruncam asupra draperiilor, mai ales dacă sunt astfel alese incat să contrasteze cu nuanta pieselor de mobilier.Functiile multiple pe care le indeplinesc transforma aceste accesorii in componente indispensabile. Fie că ofera intimitate in dormitor, rafinament in living-room, controlează lumina, opresc stralucirea soarelui cand vrem sa dormim dimineata, atrag atentia asupra ferestrelor sau accentuează stilul incaperii, draperiile sunt functionale si nelipsite din orice casa.La alegerea modelului potrivit contribuie mai multi factori. Dacă spatiul este restrans si peretii intens decorati, variantele simple sunt cele mai potrivite. Indiferent de destinatia incaperii draperiile trebuie sa fie lungi, pana la podea. Ca sa dea impresia de incapere magistrala.

       Pentru două ferestre alaturate pe acelasi perete este recomandabil sa se folosească o singură galerie de sustinere si cate o draperie la fiecare capat.Dacă vrei sa transmiti o atmosfera romantica alege catifeaua sau matasea.Un decor modern, nonconformist va fi dominat de draperii in dungi.Evita in dormitor draperiile lucioase, colorate sau din materiale subtiri. In camera de zi sunt foarte potrivite draperiile bufante, prinse cu ciucuri sau inele. O draperie dintr-un material delicat, mai lungă decat distanta de la galerie la podea, care cade aparent neglijent, ofera o imagine eleganta incaperii. Nu conteaza despre ce stil de amenajare vorbim. Nu are importanta tipul mobilierului. Si nu trebuie sa ne gandim la marimea camerei. Indiferent de situatie draperiile schimba aspectul unei case, conferă personalitate locuintei, creează un mediu placut si confortabil. Cu conditia sa asortezi acest material restului decoratiunilor. O pata de culoare prea intensa, care nu are niciun punct de referinta, va distruge armonia mult cautata.Cu noile modele de jaluzele, foarte moderne si adaptabile oricarui tip de amenajare, preferi in continuare clasicele draperii?  Cei care pun perdele si draperii sunt specialisti si trebuie sa lucrati cu dansii pentru ca ei stiu ce anume vi se potriveste si cum sa va aranjeze pliurile  precum si lungimea si latimea perdelelor ca sa va vina bine jos si sa nu arate caraghios in loc sa stea cum trebuie. In momentul de fata trebuie sa lucrati in acest domeniu numai cu specialisti de la antemasuratoare pana la produsul finit pentru ca noile perdele sunt extrem de pretentioase si nu or sa stea niciodata bine daca le puneti dvs.


    draperii, perdele

    vineri, 6 aprilie 2012

    Gadgeturi si perdele.

       Suntem invatati in mod repetat de catre o multime de autoritati in domeniu ca ce anume este mai scump este si mai bun, motiv pentru care trebuie sa muncim mai mult sa avem venituri mai mari ca sa ne bucuram de lucruri mai multe si mai bune. Cam asa se intampla si cu gadgeturile, omul poate trai si fara ele foarte bine, dar societatea te invata ca ar fi bine sa le ai, desi in realitate in orasul tau te poti descurca zi de zi si fara gps, sau fara harti in care sa gasesti cafenele, benzinarii sau malluri. Si lucrul acesta se resfrange si asupra mobilierului, apar tot felul de lucruri nefolositoare care sunt de efect daca le ai in casa, desi in realitate sunt kitschoase si nu au niciodata o functionalitate bine definita. Dar totusi exista un lucru important care l-ai putea avea in casa si te-ai putea folosi cu adevarat de el in afara de aragaz, frigider, televizor si masina de spalat, masa , pat, sifonier. Si acele lucruri sunt perdele si draperii. Nu spune nimeni ca puteti face minuni fara bani multi dar puteti realiza lucruri surprinzatoare. Ganditi-va cum arata camera visurilor pentru dvs, si extrapolati de acolo lucrurile cu adevarat scumpe si incercati sa le inlocuiti cu ceva pe masura dar mai ieftine , la prima privire pare un lucru destul de greu dar cand sai putin sa te gandesti nu este chiar asa. Poti finisa o masa veche manual ca sa arate ca una noua, poti lua lucruri vechi si le poti reconditiona pentru a le readuce in tendinte. Este evident vorba de multa munca dar nu este imposibil de realizat. Acum cand va plimbati prin camera din gandurile dvs. O sa va indreptati probabil privirea spre geam si veti observa perdelele, unii dintre voi poate isi doresc ceva modern gen ferestre imense si fara perdele, dar trebuie sa tineti minte ca aceste lucruri merg in blocuri foarte inalte si in centrul orasului, o priveliste de tip new yorkez probabil. Greu de atins acest deziderat in Romania mai ales ca aici de regula in centrul orasului te cam chinui sa ascunzi ce se vede pe geam.

        Astfel ca aici ai nevoie de perdele si draperii pentru a sublinia aspectele legate de luminozitate in camerele locuintei tale. Atunci cand folosesti perdele reusesti ca in momentul cand intra lumina pe geam sa dai un anume ton acelei lumini, evident tonul are ca baza de influenta culoarea perdelei. Iar pentru estomparea luminii se folosesc bineinteles draperii, bineinteles niste elemente desemenea vizibile cu rol in decorul casei sunt si galerii perdele. Puteti folosi si perdele ieftine nu trebuie neaparat ca cele pe care vreti sa le folositi sa fie extrem de scumpe. Insa trebuie sa aveti grija cum vin la montaj, este recomandabil sa nu le montati dvs pentru ca pliurile sau lungimea perdelei poate sa nu fie corespunzatoare camerei dvs, mai se pune si problema aranjamentului care poate sa nu va iasa de accea mai bine este sa apelati la specialisti pentru ca ei le pot monta corespunzator. Ii gasiti foarte repede pe internet, o sa vedeti ca sunt reprezentai foarte bine avand albume online unde puteti vedea pozele de la montajele lor. Cautati ca aceste poze sa para a fi facute la noi in tara si sa nu fie poze luate de prin reviste de profil.


    perdele si draperii, storuri

    Lumina si senzatiile oferite de culoarea perdelelor

    Simti cum usor acum adie vantul inca rece al primaverii la ferastra ta, simti cum te loveste inca aerul aspru al iernii. Dar un miros nou de primavara si de aer proaspat iti intra pe geam desi traim intr-un oras care dupa noi este destul de poluat si are extrem de mult gri in cromatica sa si probabil ca asta este de la betoanele blocurilor. In aceste perioade , ale renasterii naturii, visam probabil multi dintre noi la schimbari majore in locuintele noastre, dar si din cauza situatiei financiare in momentul de fata prea putini dintre noi ne mai permitem ca sa putem face schimbari importante in locuinta noastra, motiv pentru care ne inarmam cu foarte multa rabdare si ne punem sperantele in anul viitor, dar dupa mine nu este cazul sa facem asta. Exista un element aparent insignifiant in casele noastre care poate da o lumina total noua camerei si care poate de fectul scontat de noutate armonie si frumos fara foarte mari eforturi financiare. Cea mai grea problema este cum sa il gasesti pe cel potrivit si aici ma refer la perdele si draperii aceste doua elemente de mobilier care iti pot oferi sau nu lumina de afara in proportiile in care o doresti tu, o poti limita sau poti scoate definitiv din ecuatie. Exista mii de tipuri de perdele ce pot fi gasite pe internet sau chiar si in mostrare la companii de profil dar showroomul dvoastra poate fi intotdeauna internetul unde veti gasi o multitudine de aranjamente care de care mai aspectuoase si mai reusite, speram ca in momentul de fata sa incepeti sa va uitati dupa ele pentru ca in perioada de primavara sunt reduceri si le puteti gasi astfel si la un pret bun. Astfel casa dvs va arata exact asa cum va doriti fara a face cheltuieli imense si fara a avea nevoie de luni intregi de munca , de praf si de mizerie, asha cum se face de regula atunci cand zugraviti din nou sau puneti geamuri noi, tapet nou sau faianta noua. Pentru perdelele din baie insa puteti accepta una la cada ca sa nu mai stropiti cu apa si sapun pe langa cada si sa nu mai fiti nevoiti sa curatati de fiecare data. In materie insa de draperii si perdele aveti insa nevoie de sfatul specialistilor , mai ales atunci cand vi le alegeti , ei trebuie sa va faca masuratorile pentru ele, pentru ca dvs nu stiti exact ce lungime sa comandati ca pliurile sa cada perfect, si poate n-o sa va vina sa credeti dar nu este asa simplu sa faceti o perdea sa arate bine, asta depinde in functie de inaltimea camerei, de tipul de material de culoarea ambientului si chiar si de ce anume se vede pe geam.

        Sa nu credeti ca aceste servicii sunt foarte scumpe, doar ca sunt necesare, cei care fac acest lucru de regula va si ajuta sa va modifice lungimea si latimea perdelelor in asa fel incat sa stea perfect, iar efectul va fi garantat, veti fi invidiat de catre toti prietenii dvs. In principiu trebuie sa folositi serviciile unor profesionisti , si puteti sa-i cautati in functie de experienta, pentru ca aceasta este cea mai relevanta in domeniu. Speram sa va ajute sfaturile noastre ca sa puteti sa obtineti efectele estetic  dorite in incaperea dvs. Sa va puteti bucura de ambianta pe care o visati.


    perdele si draperii, draperii

    duminică, 1 aprilie 2012

    Fenomenul care a luat amploare in ultimii ani. Omenirea isi schimba comportamentul intr-un mod bizar

    stirileprotv.ro Este considerat cel mai amplu fenomen demografic de la generatia baby-boom incoace. Specialistii americani vorbesc despre asta ca despre un declin al omenirii aflate in apogeul civilizatiei.

    In 1950, doar 22% dintre americanii adulti duceau o viata solitara. In prezent, peste 50% dintre ei sunt singuri. Vorbim despre 31 de milioane de oameni, cu peste 50% mai multi decat locuitorii Romaniei, de exemplu.

    Imaginati-va ca o tara intreaga, de marimea Romaniei si Bulgariei la un loc, este plina de oameni singuri, care nu vor si nu accepta sa socializeze unii cu ceilalti. 

    Internetul ne prosteste. Efectele lui ii ingrijoreaza pana si pe medici

    Cei care traiesc singuri reprezinta 28% din gospodariile din SUA. In The Guardian, autorul cartii Going Solo, sociologul Eric Klinenberg demonstreaza ca aceste cifre sunt mult mai mult decat un trend trecator. Vorbim, de fapt, despre educarea pentru viata singuratica si ne cream noi moduri de a ne insingura.

    Klinenberg explica ceea ce el numeste "dramatica explozie a traiului singuratic" prin faptul ca acest comportament cuprinde lumea precum o unda seismica zguduie straturile de roci ale scoartei. Iar impactul este asemanator - o catastrofa la nivelul economiei si culturii, ba chiar si al sanatatii.

    Citit mai multe despre insingurarea omenirii aici

    .